Varför ska ni välja mig utav alla fantastiska organisationskonsulter "out there"? 

Att vara den förändringen jag själv vill se i världen

Av alla mina erfarenheter från arbete och liv, har jag förstått att jag ska jobba för och med andra människor. Boosta, utveckla och få medmänniskor att nå sin inre glädje och/eller få hjälpa till i en sorgeprocess är viktigt på riktigt. Eftersom jag själv har jobbat mycket med min egna personliga utveckling så vet jag hur tufft det är och det är svårt att själv inspirera och peppa om man inte själv varit nere i avgrunden och kravlat. Men när jag började förstå mina drivkrafter åkte offerkoftan av. Det är jag som bestämmer i mitt liv, jag har huvudrollen och är det någon jag ska vara med i resten av mitt liv så är det mig själv - dags att börja gilla mig själv. Så på den vägen är det....
 
Det formella, då?
Mitt motto är ”learning by doing” och jag har två Yrkehögskoleutbildningar i grunden; en som projektledare inom service, bemötande och ledarskap och den andra är en sälj, ledarskap och marknadsföringsutbildning. Jag är certifierad i kommunikations & beteendeverktyget DiSC och diplomerad Employer branding proffesional av Universum och gått ett flertal ledarskapsutbildningar genom åren för att hela tiden kompetensutveckla mig själv - senaste utbildningen är som Borgerlig Officant för att kunna leda begravningar, vigslar och andra ceremonier.
Men det är av bredden av yrken som jag har haft som alla är kopplade på något sätt att kommunicera med och för människor, som gett de största lärdomarna. Som utbildningsledare för både ledarskaps- samt mediesäljutbildningar på Akademi Båstad Yrkeshögskola i många år lades grunden till att utveckla människor. Den största kraften låg i att coacha och ”boosta” de studerande att tro på sig själva för att både slutföra sin utbildning och ha siktet inställt på sina drömjobb. På kryssningsfartygen som tog mig runt i vida världen, lärde jag mig att inte döma någon, varken arbetskamrat eller passagerare, då jag fick en praktisk utbildning i interkulturella relationer och kommunikation. Som croupier i mina unga år fick jag agera både konfliktlösare, förhandlare och hobbypsykolog samtidigt som jag räknade huvudräkning som en gudinna. I den kommunala världen tog jag med tänket kring service och bemötande för att korsbefrukta den byråkratiska sfären och förstått hur viktigt det är att jobba som samhällsbyggare för våra medmänniskor.

Att driva eget företag trivs jag bäst med, för då kan jag vara min egen Pippi Långstrump " det har jag aldrig provat, så det klarar jag helt säkert" varje dag och få lov att vara precis som jag är. Det är det jag vill sprida vidare i mina olika koncept, när vi får lov att vara hela oss själva, det är då vi lyser som starkast och gör bäst ifrån oss.

Yrkeshögskolor, kommuner och privata företag är bland kunderna. Jag har varit involverad i olika kulturförflyttningar i större och mindre företag/organisationer/team. Föreläsningar, workshops, kurser inom kommunikation, ledarskap, värdegrundsarbete och bemötande hör till uppdragen. Jag är även borgerlig officiant och gör borgerliga ceremonier såsom begravningar och vigslar.

Succé börjar inifrån....dig själv....
Jag vill känna glädje och stolthet i mitt liv och när jag gör det, mår jag bra. När jag mår bra, så gör jag bra saker för mig och för mina medmänniskor! Jag har äntligen fattat, och det tog tid! Men skam den som ger sig. Att aldrig stå still och att utvecklas, definierar mig. Hög portion energi, glädje och öppenhet genomsyrar hela mig. Att ta 100 % ansvar var inte en självklarhet för en tid sedan men nu är det. Äntligen. Det är härligt att ha kommit hit och här kommer jag att stormtrivas, det känner jag.
Av alla mina erfarenheter genom livet har min bästa styrka utformats; jag förstår mig på människor. Att sprida god energi, utmana mitt mod genom att börja göra och dela med mig av min humor i kombination med ett dynamiskt mindset så vecklar jag ut mig och utvecklas hela tiden,  att säga JA och ”vad kan jag lära mig av dig?” är aldrig sinande drivkrafter.

Ring 0708-662918 för kontakt eller KLICKA HÄR

HELENAS SPELREGLER
• MODIG-
Säger JA, utmanar mig själv, intensivt nyfiken och firar när jag gör fel.

• HUMOR-
Trots Stand Up kurs får jag inte till tajmingen i mina vitsar men fortsätter att försöka.

• JOBBAR HÅLLBART -
Återhämtning och andning är livsviktigt för mig.

• GENERÖS & SNÄLL-
Pay it forward filosofin ligger varmt om hjärtat - jorden är rund och allt kommer tillbaka.

•SJÄLVLEDARSKAP-
Tränar på att vara och leda mig själv och älskar att utvecklas.

En story från mitt liv som har gett mig mina drivkrafter:
”Det var 1987, en sommarkväll. Juli månad. Skymningen och Skälderviken på avstånd. Min storebror Hans och hans bästa vän var ute och körde motorcykel på väg 112. Och hans kompis hade sin flickvän på sadeln bakom sig. Det var inte mycket trafik ute. Plötsligt dök en traktor upp framför dem, en jättelik sak. Min brors vän låg först på vägen och hade börjat köra om när traktorn utan förvarning svängde vänster. Smällen blev otrolig. Läkaren sa efteråt rakt ut att de inte dog på bara ett sätt, utan på sju eller åtta. Båda två. Hon var 16 år och han var 20.
Min bror hann bromsa under nästan hundra meter, men han kraschade ändå in i traktorn.... Jag förstod inte då att livet aldrig skulle bli detsamma mer och varför jag en dag bl.a. skulle leda borgerliga begravningar.

REFERENS
Ola Persson, VD på Korvpojkarna AB 

"Tack Helena! Proffsigt och inspirerande tyckte vi på Korvpojkarna. Kan varmt rekommendera Helena!"

REFERENS

Ewa Nilsson Winqvist, rektor Akademi Båstad Yrkeshögskola

”Helena har haft många olika uppdrag för oss sedan år 2007 (anställd fram till 2016 och sedan anlitad konsult). I februari 2020 gick Helena in som interim utbildningsledare för en klass där huvuduppdraget var att hjälpa till att skapa god sammanhållning via utvecklingssamtal, coachning och kommunikationsstöd. Helena har (och är fortfarande) varit anlitad till ett 10-tal klasser att hålla i värdegrundsworkshop och skapa spelregler för att främja god hälsa. Helena har också varit anlitad att bygga och stötta ett arbetsteam på arbetsplatsen som avslutades med gott resultat. Jag kan ge Helena mina varmaste rekommendationer då hon har en förståelse och en förmåga att se och kommunicera med alla sorters människor.”